donderdag 18 juni 2015

Geluk

Ik bubbel. Ik bruis. Ik zweef op wolkjes, stuiter, spring en dans. Na maanden van twijfelen heb ik een knoop doorgehakt. En het mag nu geweten zijn: ik ga terug naar school! Ik heb me ingeschreven voor de deeltijd-opleiding Paraveterinair Dierenartsassistent bij Cursuscentrum Barneveld. En ik heb er ZIN in.

Al enkele jaren werk ik op kantoor, leuke baan, toffe collega's, niks mis mee. En toch, iets in mij kriebelde en stelde irritante vragen als: is dit nou wat je wil? Is dit het echt? Het eerlijke antwoord was dan telkens: nee, niet helemaal. Maar ik ben zo'n twijfeltrutje dat niet houdt van grote veranderingen en ontiegelijk besluiteloos kan zijn en daar dan weer moedeloos van wordt. Want wat ik dan eigenlijk wél wilde, die vraag bleef lang onbeantwoord. Uiteindelijk heb ik mezelf de eenvoudige vraag gesteld: als je nou echt gewoon kan kiezen, zonder met alle toeters en bellen rekening te houden, wat zou je dan kiezen? En daarop kwam een duidelijk antwoord: dierenartsassistent. Dat is gelukkig voor mij een bestaand beroep, waarvoor ook gewoon een opleiding bestaat. Ik kan het combineren met mijn huidige baan, de financiën krijgen we ook nog wel rond en hele grote verantwoordelijkheden hoef ik verder niet te dragen, dus het moment is NU. Ik pak mijn kans en ga er voor.

Wat de toekomst brengen gaat, geen mens die het weet. Maar ik heb eindelijk mijn keuze gemaakt en we gaan zien waar het toe leidt.

de grote kunst schuilt altijd weer
in 't omgaan met je kansen
als het geluk jouw kant op komt
dan moet je er mee dansen
Toon Hermans


Geen opmerkingen:

Een reactie posten