zondag 27 september 2015

Bircher muesli

Op zoek naar een makkelijk, snel, gezond en voedzaam ontbijt? Lees verder...

1. Vul een schaaltje met een plantaardige yoghurt variant. Trouwe volgers weten dat ik Alpro mild en creamy gebruik, maar alles kan!
2. Heb je appelsap in huis? Doe dan een scheutje door de yoghurt, het maakt hem wat zoeter maar ook wat dunner. Waarom dat fijn is lees je in stap 4. Je kan ook een scheutje agave- of ahornsiroop gebruiken.
3. Meng 4 à 5 eetlepels graanvlokken door de yoghurt. Havervlokken werken prima, maar je kan ook een mix gebruiken. Smaakt vind je tegenwoordig gewoon in de supermarkt, zij hebben graanvlokken maar bijvoorbeeld ook mixen met 4 of 7 verschillende soorten granen. Lekkerrr.
4. Laat de graanvlokken even "wellen". Hoe dunner de yoghurt, hoe beter dit gaat. De vlokken nemen vocht op en worden wat weker zodat ze makkelijker te verteren zijn. Heeft een minuutje of 10 nodig. Terwijl je wacht kan je, als je tijd over hebt, even het nieuws lezen of een tijdschrift (bijvoorbeeld de nieuwste Hart voor Dieren, zoals ik). Hectische doordeweekse ik-kom-te-laat-op-mijn-werk ochtend? Maak dit ontbijt dan de avond ervoor en zet het in de koelkast, klaar voor gebruik. Of maak het 's morgens als allereerste, voor je aan iets anders begint.
5. Voeg wat fruit toe, bijvoorbeeld bramen, frambozen of aardbeien. Maar appel, banaan, nectarine of peer kan ook goed. Strooi er voor de variatie eens wat kaneel over, of vanille.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten