Voor zo'n 2 liter soep.
Ingrediënten
1 ui, in stukjes
2 rode paprika's, in stukjes
1 flespompoen, geschild en in blokjes
1 theelepel olie of bakboter
1 liter groentebouillon
2 theelepels Patak's milde currypasta
1 theelepel (gerookt) paprikapoeder
1 laurierblaadje
Eventueel:
zout en peper
beetje peterselie voor de afwerking
Recept
1. Stoof de ui glazig in olie of boter (ik gebruikte kokosolie van Royal Green).
2. Voeg de paprikastukjes toe en stoof deze even mee.
3. Meng 2 theelepels currypasta door de ui en paprika. Laat even meebakken zodat de smaken goed vrijkomen.
4. Voeg de blokjes pompoen toe. Even alles goed omroeren en een paar minuten laten stoven op middelhoog vuur.
5. Voeg de groentebouillon toe. Mijn soeppan heeft zo'n handige litermaat aan de binnenkant staan. Ik heb dus vocht toegevoegd tot aan het 2 liter streepje. Heb je dat niet, zorg dan dat de groenten ongeveer een vingerdikte onder water staan.
6. Voeg het paprikapoeder toe. Hou je niet van de rooksmaak die gerookt paprikapoeder geeft, gebruik dan wat minder (gewone paprikapoeder kan uiteraard ook). Roer de soep nog even goed door en voeg dan het laurierblaadje toe. Laat een half uurtje pruttelen, of net zo lang tot de pompoen gaar is. In onze Hooimadam had de soep een uur en een kwartier nodig.
7. Proef en voeg naar smaak zout of peper toe.
8. Verwijder het laurierblaadje. Pureer de soep glad met een staafmixer. Serveer met wat verse of gedroogde peterselie.
9. Aanvalleuh.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten